Home » Faciliteiten » Te gast bij de Maashorstboeren

Te gast bij de Maashorstboeren

Natuurgebied De Maashorst is gelegen in de gemeentes Bernheze, Uden en Landerd en Oss. Onze groepsaccomodatie ligt dus direct in De Maashorst.
Maashorst is de leef- en werkomgeving van burgers en veel agrariërs. Kenmerkend voor deze Brabantse streek is de gemoedelijkheid en gastvrijheid, dit in combinatie met de rust, ruimte en natuur, het mooie landschap maakt ons gebied aantrekkelijk voor de toerist en recreant. Er zijn veel agrarische ondernemers in de Maashorst die u graag ontvangen op hun bedrijf en een rondleiding voor u verzorgen. Het is dan ook een leuke dagbesteding als groepsactiviteit en de Maashorst ligt slechts op enkelen minuten van groepsaccomodatie De Buitenhorst.

De Maashorst lijkt in eerste instantie een vreemde naam voor een gebied waar de Maas niet voorkomt. Echter heeft de Maas honderduizend jaar geleden wel door de Maashorst gestroomd. Door breuken in de aardkorst is de Maas uit de Maashorst verdwenen. Door diezelfde breuken zijn ook horsten en slenken in het Brabantse landschap ontstaan. De Maashorst ligt, niet heel verrassend, op een horst.

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Brabant. Wat opvalt, is de hoge verscheidenheid aan flora en fauna. De Maashorst bevat namelijk heidevelden, weiden, naaldbossen, loofbos en er zijn waterpartijen in overvloed. De Maashorst is het bewijs dat agrarische activiteiten en natuur elkaar niet hoeven te beschadigen.

Niet alleen de natuur maakt de Maashorst bijzonder. Ook wat betreft cultuur is de Maashorst een uniek gebied. Het gebied herbergt namelijk kastelen, kerken, abdijen, musea, openluchttheaters en landgoederen.

Groepsaccomodatie De Buitenhorst ligt in het natuurgebied Maashorst. Daarmee is onze groepsaccomodatie een prima verblijfplaats voor groepen die de Maashorst willen verkennen.

Voor meer informatie zie: www.maashorstboeren.nl

Wilt u meer informatie over De Buitenhorst?

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht
Groepsaccommodatie De Buitenhorst
Share This