Home » Faciliteiten » Vestingstadje Ravenstein

Vestingstadje Ravenstein

Ravenstein is een vestingstad en ligt dichtbij groepsaccomodatie De Buitenhorst. Een vestingstad is een strategisch gelegen, militair verdedigbare stad. Deze rijke historie is nog steeds terug te zien aan de stadspoorten en vestingswerken. Zo zijn de Kasteelse poort en De Maaspoort goed bewaard gebleven. Naast deze militaire bouwwerken, beschikt Ravenstein ook over een raadhuis en twee kerken. De St. Luciakerk en de N.H. Kerk.

Het museaum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein behoort tot de beste op zijn gebied. De samenstelling van de expositie en thema wisselen door de loop van tijd.

Wat betreft natuur en landschap is het aanbod van Ravenstein gering. Door het geringe oppervlak van vestingstadje Ravenstein valt veel natuurgebied buiten de stadsgrenzen.

Voor meer informatie over activiteiten in en rond Ravenstein kunt u terecht bij het Toeristisch informatiecentrum Ravenstein.

Groepsaccomodatie De Buitenhorst ligt op slechts 10km van Ravenstein en vormt daarmee een ideale verblijfplaats voor groepen die graag Ravenstein willen bezoeken.

St. Luciastraat 2, Ravenstein
Tel. 0486-411306 of www.toerismeravenstein.nl

Wilt u meer informatie over De Buitenhorst?

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht
Groepsaccommodatie De Buitenhorst
Share This